Protocol verantwoord klimmen Elementary Outdoor Sports

Protocol verantwoord klimmen Elementary Outdoor Sports


TEKEN DE PETITIE

KLIMHALLEN OPEN VOOR 1 SEPTEMBER


Ben je het niet eens met het besluit om binnensport pas toe te staan per 1 september? Steun de klimwereld en teken de petitie.
Het liefst blijft Elementary mijlenver weg van politiek en uitingen over de huidige Covid-19 situatie. Het recente besluit van de Nederlandse overheid om binnensporten te verbieden tot 1 september heeft ons aangespoord om dit bericht te schrijven en de petitie te delen. Elementary is door klimmers en voor klimmers en langs deze weg steunen wij de BKS, NKBV en alle klim- en boulderhallen die betrokken zijn in dit initiatief.

De Branchevereniging Klimsport (BKS) heeft samen met de Koninklijke Nederlandse Klim- en Bergsport Vereniging (NKBV) een protocol opgesteld om de klimsport conform de geldende veiligheidsrichtlijnen te kunnen aanbieden in de klim- en boulderhallen. Toch is binnensport een van de laatste sectoren die open mag.

De naam Elementary is niet voor niets gekozen. Klimmen, net als sporten in het algemeen en vertoeven in de natuur, is een basisbehoefte. Het houdt mensen fysiek en mentaal gezond. Bij gebrek aan echte rotsen zijn we aangewezen op hallen en een handvol artificiële buitenklimmogelijkheden en daar willen we graag -en veilig- gebruik van kunnen maken.

Teken de petitie hier.

Bekijk het protocol hier.